GYIK

Mi a Bluetooth®?

A Bluetooth® egy vezeték nélküli technológia, amely lehetővé teszi különböző típusú elektronikus eszközök, mint például a mobiltelefon alkalmazását rövid hullámokon keresztül (10 méteres hatósugárban). A Honda Telefon Kihangosító Rendszer kompatibilis Bluetooth-os telefonokkal, melyek kihangosítási funkcióval vannak ellátva.

Hogyan tudom ellenőrizni, hogy a telefonom kompatibilis-e a Honda Telefon Kihangosító Rendszerrel?

Válasz: Klikkeljen ide a Bluetooth funkcióval ellátott, a Honda Telefon Kihangosító Rendszerrel kompatibilis telefonok kereséséhez.

Mit kell tennem, hogy a telefonom együttműködjön a Honda Telefon Kihangosító Rendszerrel?

Válasz: Klikkeljen a telefon párosítás linkre a részletes információkért.

Hogyan fogadhatok hívást a Honda Telefon Kihangosító Rendszer segítségével?

Amennyiben a párosítás megtörtént a telefonnak bekapcsolt állapotban az autóban kell lennie. Így a telefon érintése nélkül tudja a hívásokat fogadni.

  1. Nyomja meg, majd engedje fel a “Talk” – beszéd gombot a kormányon. Az audio rendszer automatikusan kihangosítás üzemmódba kapcsol. Kezdje meg a beszélgetést.
  2. A hívás befejeztével nyomja meg a “Back” – vissza gombot a kormányon.

Hogyan kezdeményezhetek hívást a Honda Telefon Kihangosító Rendszerrel?

Amennyiben a párosítás megtörtént a telefonnak bekapcsolt állapotban az autóban kell lennie. Így a telefon érintése nélkül tud hívást kezdeményezni.

  1. Nyomja meg, majd engedje fel a “Talk” – beszéd gombot a kormányon. Az audio rendszer automatikusan kihangosítás üzemmódba kapcsol. Kezdje meg a beszélgetést.
  2. Mondja ki: “call” – hívás. A rendszer ezután várja a beprogramozott nevet, vagy telefonszámot, amelyet hívni szeretne.
  3. Nyomja meg, majd engedje fel a “Talk” – beszéd gombot a kormányon és mondja ki a számot, amelyet hívni szeretne. A rendszer megerősíti – visszamondja a számot. Ezt követően a következő parancsokkal tudja aktiválni a hívást: “call”- hívás, “Dial” – tárcsázás vagy “Continue” – folytatás, amennyiben több számot kíván egyszerre megadni.
  4. Nyomja meg és engedje fel a “Talk” – beszéd gombot és mondja ki: “call”, ezt követően a telefon hívja a megadott számot.
  5. A beszélgetés befejezését követően nyomja meg a “Back” – vissza gombot a kormányon. Az audio rendszer automatikusan a hívás előtti funkcióban üzemel tovább.

Az akkumulátor gyorsabban merül le a Buletooth funkció használatával.

Az akkumulátor teljesítményét nagyban befolyásolják az igénybevett funkciók, mint Bluetooth és az igénybevétel időtartama. A Bluetooth használata néhány telefon esetében az akkumulátor jelentősebb igénybevételét eredményezheti. Ennek elkerülésére, ha nem használja a Bluetooth funkciót, akkor ezen funkció kikapcsolásával csökkentheti az akkumulátor igénybevételét.

Mi az a Bluetooth Audio?

A Bluetooth Audio segítségével vezeték nélkül játszhat le zenéket egy Bluetooth eszközről a jármű hangrendszerén keresztül. A zenelejátszó eszközt első lépésként párosítani kell a Bluetooth Honda Handsfree Telephone rendszerrel; ezután tudja lejátszani a zeneket a jármű hangrendszerén keresztül.

Honnan tudhatom meg, hogy a készülékemmel működni fog-e?

A készüléknek támogatnia kell az A2DP Bluetooth profilt és “approved”-ként kell szerelnie a “Bluetooth Audio” kompatibilis eszközök listáján.

A középkonzolon lévő gombokat (lejátszás, szünet, előre és kihagyás) is használhatom a kompatibilis Bluetooth audio eszköz vezérléséhez?

A készüléknek támogatnia kell az AVRCP Bluetooth profilt és “approved”-ként kell szerelnie a “Bluetooth Audio” kompatibilis eszközök listáján.

Mi történik akkor, ha a zenelejátszóm nem rendelkezik a megfelelő Bluetooth profilokkal? Ennek ellenére le tudom játszani a zenét a jármű hangrendszerén keresztül?

Amennyiben rendelkezik USB-csatlakozóval a zenelejátszón, egy USB-meghajtón keresztül is csatlakoztathatja a készüléket.

Milyen hangminőségre számíthatok a Bluetooth Audio funkció használatakor?

Az zene minőségét a készülék, a hálózat és a zenefájlok is befolyásolják.